Dužan kao Kragujevac

Glasovima odborničke većine kragujevačka gradska skupština odobrila je novo kratkoročno i dugoročno zaduženje grada u ukupnom iznosu od 605 miliona dinara, odnosno od oko pet miliona evra.

Foto: Wikipedia
0 576

Predstavnici gradske vlasti ponovili su na sednici gradskog parlamenta da je dugoročni kredit od 360 miliona dinara namenjen za kapitalne investicione rashode, a kratkoročni od 245 miliona dinara za finansiranje deficita tekuće likvidnosti.

Gradonačelnik Radomir Nikolić objasnio je da je dugoročni kredit od oko tri miliona evra deo zaduženja grada iz 2016. od ukupno 23 miliona evra, od kojeg je do sada povučeno 20, a da su se sada stekli uslovi za podizanje preostala tri miliona evra. Taj novac biće upotrebljen za kupovinu objekata bankrotirane firme Zastava promet, locirane na ulazu u grad iz pravca Batočine, čijom će adaptacijom Kragujevac napokon da dobije novu i odgovarajuću autobusku stanicu.

– Banke su potvrdile da možemo da se zadužimo, ostaje da sa njima ispregovaramo što povoljnije uslove. Naš plan priliva i obima gotovine je takav da može da izdrži ovoliko zaduženje. U isto vreme, u skladu smo sa Zakonom o javnom dugu, što pokazuje i saglasnost koju smo dobili od Uprave za javni dug pri Ministarstvu finansija – rekao je Nikolić, napominjući da će kratkoročni kredit, pored ostalog, biti iskorišćen za finansiranje socijalnog programa za 135 zaposlenih u gradskom javnom sektoru koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.