Šutanovac: Zaposleni neće više statirati za SNS

Izvor: N1
0 632

Kandidat za gradonačelnika liste „Da oslobodimo Beograd“ Dragan Šutanovac poručio je zaposlenima u Gradskoj upravi da nikada više neće biti primoravani da skupljaju kapilarne glasove ili statiraju na skupovima Srpske napredne stranke (SNS), već će biti ono što i treba da budu – „čuvari Beograda“

„Želim ovde da obećam svim zaposlenima u Gradskoj upravi da ćemo im vratiti dostojanstvo, da ćemo omogućiti transparentno zapošljavanje i da više nikada neće partijski kadrovi dobijati pozicije na osnovu toga što su sakupili određeni broj glasova za SNS. Obećavam svima koji rade u Gradskoj upravi – niko ih više neće maltretirati i terati da rade ono za šta nisu školovani“, rekao je Šutanovac.

Kako se navodi u saopštenju, Šutanovac je rekao da se ta koalicija zalaže za modernu, brzu, efikasnu Gradsku upravu koja je u službi građana i grada, a ne u službi SNS.

„Nažalost, u poslednje vreme se zapošljavaju nestručni ljudi koji skupljaju kapilarne glasove za SNS“, rekao je on.

Jedini garant promena na bolje

Šutanovac je danas, predstavljajući na RTS-u program liste koju pored Demokratske stranke čine i Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni – naveo da je ta lista jedini garant promena na bolje u glavnom gradu ali i u Srbiji.

„Beograd nisu ni asfalt, ni beton, već ljudi. Posvećeni smo poboljšanju kvaliteta života građana i zato ćemo mladim bračnim parovima sa decom vratiti pravo na besplatne udžbenike a uvešćemo i digitalne udžbenike. Zaposlene majke imaće pravo na bolovanje dok je dete bolesno“, kazao je Šutanovac.

On je kazao da se koalicija „Da oslobodimo Beograd“ zalaže za formiranje gradskog Saveta za kulturu kome bi pripalo četiri umesto sadašnja tri odsto gradskog budžeta a februar bi bio proglašen mesecom kulture sa besplatnim kartama za pozorišta i muzeje pod ingerencijom grada.

Rakić Vodinelić: Evidencija mladih stručnjaka

Prva na listi „Da oslobodimo Beograd“ Vesna Rakić Vodinelić kazala je da se ta lista zalaže za jednaku dostupnost sadržaja Beograda svim građanima.

„Zalagaću se za olakšavanje života ljudima sa invaliditetom, starijim osobama. Grad je pomalo neprijateljski prema osobama sa invaliditetom jer nedostaju rampe a planirali smo da u prvoj godini vlasti povećamo broj personalnih asistenata i geronto-domaćica“, kazala je Vesna Rakić Vodinelić.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.