LDP: Kosovo živi svoj zacrtani put, a Srbija je ostala ista

Deseta godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova opominje nas da vreme neumitno teče, uprkos želji ogromnog dela političkih elita i političara, u koje društvo i pred ove izbore polaže nadu, da se ono zamrzne, kaže Čedomir Jovanović.

Danas
0 302

Imati snage da se preuzme odgovornost za presecanje kosovskog čvora i protiviti se tragediji odlaganja razrešenja ovog problema, Liberalno-demokratsku partiju danas, kao i pre deset godina, dovodi u poziciju lake mete svakog kukavičkog nišandžije koji se bori za makar deo vlasti u Srbiji, navodi se u saopštenju LDP.

Pročitajte više na ovu temu

„Ni te 2008. godine, u zoru proglašenja nezavisnosti Kosova, nismo bili sa većinom. Nismo pristajali na laž, koja se podmetala našim građanima, da Kosovo, nakon decenija tragičnih, nasilnih, pogrešnih postupaka, može ostati deo Srbije. I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvek otišlo i da je to istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne“, dodaje se. „Mi smo jedini koji nikada nisu promenili svoj stav prema tome – ne sme budućnost naše zemlje biti talac ružne slike prošlosti koju i dalje nismo spremni da priznamo. Ne smemo, u ime praznih reči o demokratiji i promenama, podržavati one koji su za demokratiju samo kada ona odgovara Srbima i promene samo kada one vode u ono što je nekada već pogrešno bilo.“

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.