Božović: Cena jelke koju su platili Beograđani, proglašena poslovnom tajnom!

Kako je naveo, očigledno je da i Uprava carina radi u dosluhu sa onima koji pokušavaju da prikriju spregu gradskih čelnika i njihovih poslovnih partnera u aferi najskuplje jelke na svetu.

DS
0 321
 Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović saopštio je da je Uprava carina Ministarstva finansija odbila da mu dostavi carinsku dokumentaciju iz koje bi se videlo koliko je zaista koštala plastična jelka koju je preduzeće „Keep Light DOO“ preprodalo Beograđanima za 83.000 evra.
Kako je naveo, očigledno je da i Uprava carina radi u dosluhu sa onima koji pokušavaju da prikriju spregu gradskih čelnika i njihovih poslovnih partnera u aferi najskuplje jelke na svetu.
„U obrazloženju odbijanja se navodi da su traženi podaci poslovna tajna koju je proglasilo preduzeće „Keep Light DOO“ i da to preduzeće smatra da Beograđani ne treba da znaju koliko je zaista koštala jelka koju su upravo oni – građani – platili 83.000 evra. Iz rešenja se, nažalost, vidi i da Ministarstvo finansija i Uprava carina smatraju da ih građani plaćaju da bi prikrivali malverzacije Srpske napredne stranke i kompanija sa kojima vlast u Beogradu posluje daleko od očiju javnosti“, rekao je Božović, koji je Upravi carina zahtev za dokumentacijom uputio na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.
Božović ocenjuje da je očigledno da svi koji su uključeni u skandaloznu kupovinu najskuplje jelke na svetu, uživaju zaštitu – i oni koji su je platili novcem građana, i oni koji su je preprodali po ceni ko zna koliko višoj od nabavne:
„Najpre su dobili političku podršku, a od juče i institucionalnu. Neće prezati ni od čega kako bi sakrili svoje lopovluke: zloupotrebljavaju institucije, ismevaju zakone, a sve državne organe stavljaju u službu prikrivanja krivičnog dela.“
Istakavši da je o „ovom slučaju zataškavanja od strane Uprave carina obavešten i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić“, šef beogradskih demokrata je podvukao da nema odustajanja od toga da se sazna koliko jelka zaista košta:
„Istina će kad-tad izaći na videlo, i odgovaraće za svaki plastični metar plaćen 5.500 evra. Ne može se od Beograđana krasti, a da se za to ne odgovara. I odgovaraće – već 5. marta!“
loading...
Sadržaj preuzet od DS

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.