Tadić: Vučić prećutao obavezno rešenje za Kosovo

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić do sada skrivao da će Srbija biti obavezna na sveobuhvatno rešenje za Kosovo i ukazao da je unutrašnji dijalog lakrdija.

Fonet/Božidar Petrović
0 321

Tadić: Vučić prećutao obavezno rešenje za Kosovo

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić do sada skrivao da će Srbija biti obavezna na sveobuhvatno rešenje za Kosovo i ukazao da je unutrašnji dijalog lakrdija, pošto je Vučić dobio jasan okvir šta treba da prihvati u pogledu Kosova.

Novo je to što se očekuje da to bude 2019. godine, rekao je Tadić na konferenciji za novinare Socijaldemokratske stranke. Prema njegovim rečima, Evropska komisija očekuje sveobuhvatno rešenje, a unutrašnji dijalog koji je Vučić pokrenuo služi da opravda ono što mora da isporuči. Tadić je rekao da je reč o takozvanom modelu dve Nemačke i ukazao da se to tražilo i dok je on bio na vlasti, ali i za vreme Vojislava Koštunice.

Tadić je govoreći o poseti predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija ukazao na propust što u razgovoru sa predsednikom Vučićem nije bilo reči o zaštiti ljudskih prava u Srbiji posle ubistva političkog lidera sa Kosova Olivera Ivanovića, koje je drugo političko ubistvo u Srbiji za 14 godina. Tadić je ukazao da je Ivanović bio satanizovan i da su to radili predsedstavnici režima, iako sad pokušavaju to da izbegnu da su ga nazivali izdajnikom. Vlast se sad uznemirila, jer je očigledna njihova odgovornost za smrt Olivera Ivanovića, rekao je Tadić i naveo da su Marko Đurić i Goran Rakić ugrožavali njegovu bezbednost i zatražio njihovu smenu. Tajani je morao to da kaže Vučiću, svaki blagonaklon odnos prema tome ne vodi Srbiju putem evrointegracija, već je udaljava i vodi novoj nestabilnosti u regionu, rekao je Tadić. On je naglasio da će taj stav preneti ambasadorima EU u Beogradu, kao i evropskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati u narednom periodu.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.