KRIK: Tri tužilaštva pravdaju Vulina

Nova dokumentacija do koje je došao KRIK pokazuje da je i Prvo osnovno tužilaštvo progledalo kroz prste ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Foto: MOD
0 456

KRIK: Tri tužilaštva pravdaju Vulina

Nova dokumentacija do koje je došao KRIK pokazuje da je i Prvo osnovno tužilaštvo progledalo kroz prste ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Pošto je zaključilo da on nije prekršio zakon time što je prijavio netačne podatke o imovini, već je to opravdalo kao njegov „eventualni propust“ i „nepreciznost“.

Kako navodi Mreža za istražuivanje kriminala i korupcije, Izveštaj o imovini Vulina uspeo je da prođe kroz čak tri tužilaštva, a da nijedno ne ispita odakle mu oko 205.000 evra kojima je kupio stan.

Nijedno tužilaštvo – Prvo osnovno, Više i Tužilaštvo za organizovani kriminal nije na razgovor pozvalo ni ministra, ni tetku njegove supruge iz Kanade, koja mu je, po Vulinovoj nepotvrđenoj priči, pozajmila novac za kupovinu nekretnine u Beogradu.

Novinari Mreže KRIK došli su do dokumentacije Prvog osnovnog tužilaštva koje je trebalo da ispituje da li je Vulin dao tačne podatke o imovini Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dokumenta, do kojih su novinari došli posle intervencije poverenika Rodoljuba Šabića, pokazuju da je i to tužilaštvo bilo blagonaklono prema ministru.

Tužilaštvo je ustanovilo da je Vulin prijavio stan Agenciji za borbu protiv korupcije i obustavilo postupak protiv njega, ali se nije bavilo nelogičnostima u Vulinovim iskazima, na koje je u svom izveštaju ukazala Agencija.

KRIK navodi da je Vulin Agenciji prvo prijavio da je novac za stan obezbedio prodajom prethodnog, ali je utvrđeno da to nije moguće, jer je stan u Novom Sadu prodao za 38.000 evra, čime nije mogao da otplati ni prvu ratu za novu nekretninu u Beogradu.

Vulin je zatim ispričao drugu verziju – da je oko 205.000 evra pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Agencija je utvrdila da ni ovo ne može da bude tačno, jer novac nije uplaćen na račune Vulina ili njegove supruge, niti je prijavljeno da je unet u Srbiju.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas, KRIK

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.