Obradović i Radulović zvanično nisu dogovorili koaliciju

Još uvek nije postignut konačni i zvanični dogovor predstavnika pokreta Dveri i Dosta je bilo oko zajedničkog izlaska na predstojeće izbore u Beogradu.

Danas
0 293

Obradović i Radulović zvanično nisu dogovorili koaliciju

Još uvek nije postignut konačni i zvanični dogovor predstavnika pokreta Dveri i Dosta je bilo oko zajedničkog izlaska na predstojeće izbore u Beogradu.

Odluku o tome kako će na izbore Dveri bi trebalo da donesu tokom sledeće nedelje i da su razgovori još u toku, dok iz DJB poručuju da su još uvek spremni na razgovor sa svima, a da je krajnji rok za eventualni koalicioni dogovor termin za predaju lista za gradske izbore.

U javnosti se već duže vreme spekuliše da će ova dva pokreta zajedno nastupiti jer samostalno ne mogu da pređu cenzus, te je koalicija logično rešenje uprkos ideološkim i programskih razlikama. Prema najnovijem istraživanju koje je juče objavila Nova srpska politička misao, kandidat koga bi predložila koalicija „Dveri“ – Boško Obradović, DJB – Saša Radulović osvojio bi 4,4 odsto. Dok nedavno objavljeno istraživanje Faktor plusa pokazuje da bi Dveri na beogradskim izborima osvojile 2,8, a pokret DJB 2,5 odsto glasova. Iz oba tabora što zvanično što nezvanično poručuju da njihova istraživanja pokazuju mnogo bolje rejtinge, odnosno da bi oba pokreta samostalno mogla da pređu cenzus.

Vojin Bilić, predsednik Gradskog odbora DJB u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li je doneta odluka o koaliciji sa Dverima, za Danas kaže da je DJB oduvek bila i ostaje spremna na razgovor sa svima koji su spremni da prihvate vrednosti i principe za koje se DJB zalaže, a da se razgovori mogu voditi samo oko kredibilnih ljudi koji će biti na listi i programa.

Na pitanje kada će DJB doneti tu odluku nismo dobili precizan odgovor. Upitan do kada će DJB biti otvoren za razgovore o koaliciji Bilić navodi da izbori još nisu raspisani i da je krajnji rok termin za predaju lista za gradske izbore.

– Lično ni sa kim još nisam razgovarao. Ni sa predstavnicima Dveri, Ne da(vi)mo Beograd ili pak sa Belim. Da bi bilo koji dogovor bio postignut oko koalicije o tome treba najpre da odluči naš gradski odbor pa da tu odluku potvrdi Glavni odbor DJB – objašnjava on.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.