Jovanović: Čini mi se da je Evropa sve dalja Srbiji

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da mu se čini da je Evropa sve dalja Srbiji, iako proces integracija ide "nekim svojim tokom", a govorio je i o predstojećim izborima u Beogradu.

N1
0 116

Jovanović: Čini mi se da je Evropa sve dalja Srbiji

 

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da mu se čini da je Evropa sve dalja Srbiji, iako proces integracija ide „nekim svojim tokom“, a govorio je i o predstojećim izborima u Beogradu.

„To je zato što ne gradimo Evropu u Srbiji, već pravimo frontove i iz puškarnica svojih malih kancelarija pucamo na mete koje uglavnom promašujemo“, rekao je Jovanović za list „Danas“.

On je istakao da je važno da se o svim ključnim pitanjima razgovara i da im se racionalno priđe.

Upitan ko će biti kandidat LDP-a na beogradskim izborima, Jovanović je kazao da na te izbore izlaze s jasnom vizijom za Beograd i da LDP-u nisu potrebna velika imena i velike poruke.

„Vreme je da nekim novim generacijama damo šansu i ovo je trenutak kada treba da imaš hrabrosti da se ne uklapaš u partijske dogovore i alibi koalicije, već da ponudiš drugačiji odgovor na potrebe ljudi“, kazao je Jovanović.

Nema šanse za koaliciju s DS

 

On je kazao i da ne postoji nikakva potreba, šansa ili interes društva da LDP bude deo koalicije koju predvodi Demokratska stranka.

„Ovo su više izbori između aktera opozicije nego ozbiljni izbori između različitih politika. Tako da, kao i skoro uvek kada govorim o prošlosti ili nekim vrednostima, ne mogu da se složim sa (Draganom) Đilasom“, rekao je Jovanović.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.