Šutanovac: Pitajte ostale kad su se razočarali u Vučića

N1
0 6.153

Predsednik DS Dragan Šutanovac, nakon što je objavio da će biti zajednički kandidat DS i Nove stranke, kaže da je opozicija u obavezi da, posle izbora, udruži mandate i pobedi SNS. Smatra da je to moguće čak i kada bi Aleksandar Šapić ušao u koaliciju s naprednjacima. „Ne planiramo saradnju s Vučićem, a ostale pitajte kad su se razočarali u njega“.

Šutanovac je rekao da više od 6 meseci zastupa tezu da na „beogradskim izborima imamo ideološku potku“. Mi smo danas ozvaničili jednu socijaldemokratsku, građansku kolonu, rekao je navodeći da su PSG i Dragan Đilas, sa Narodnom strankom – desna, narodna kolona.

Šutanovac je naveo da će kolona koju predvodi DS biti impozantna, a da su u nju dobrodošle sve socijaldemokratske stranke. Imaćemo i ljude koji su nestranačke ličnosti i neke javne ličnosti, naveo je i dodao da očekuje da će početkom januara znati ko bi mogao u kolonu od političkih subjekata.

Na pitanje da li misli da je dobra odluka da opozicija ide u više kolona, umesto da bude ujedinjena, lider DS kaže da ona nije ujedinjena od samog starta. Ali dodaje da veruje da će dve kolone – centar levo DS i Nova stranka i centar desno (PSG, Đilas) imati više glasova od vladajuće koalicije.

Navodi da je siguran da ima ljudi koji bi glasali za DS, a ne bi za Narodnu stranku ili obrnuto. I dodaje: „Mi smo u obavezi da, nakon izbora, udružimo svoje mandate i pobedimo SNS“.

Ponovio je da DS ni sa kim ko je u vlasti neće praviti koaliciju, da žele opozicioni blok, koji bi, prema njegovim procenama, dobio preko 50 odsto.

Ja sam sa gospodinom Jankovićem prošle godine u ovo vreme pravio potpuno drugačije dogovore i meni je žao što je PSG letos prekinuo saradnju, naveo je. Od nas je traženo da stanemo iza nekoga, a ja sam rekao da mi više nećemo da stajemo iza nekoga, nego da idemo jedni uz druge, navodi lider DS dodajući da to drugima nije odgovaralo.

Uspeh koji je mnogo važiji od bilo koje pojedinačne liste, to je da svi iz opozicije imamo veći broj mandata, preko 50 odsto birača i mandata od suprotne koalicije, SNS i stranaka oko njega, kaže.

loading...
Preuzeto od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.