Tribina: Smišljen i razrađen sistem gušenja medija

Ekonomsko urušavanje, fizički napadi na novinare, pritisci na medije, trenutna su slika medijske scene u Srbiji, ocenjeno je na tribini "Svilen gajtan-gušenje medija kao metod vladavine", koja je održana u prostorijama Nove stranke.

N1
0 202

Tribina: Smišljen i razrađen sistem gušenja medija

Pročitajte više na ovu temu

Ekonomsko urušavanje, fizički napadi na novinare, pritisci na medije, trenutna su slika medijske scene u Srbiji, ocenjeno je na tribini „Svilen gajtan-gušenje medija kao metod vladavine“, koja je održana u prostorijama Nove stranke.

Sagovornici tribine su naveli da se borba za slobodu medija ne može dobiti samo na osnovu dobrih zakona, već to moraju da urade ljudi koji u njima rade – novinari i urednici, a ono što se događa u Srbiji od 2014. godine je vrlo dobar, smišljen i razrađen sistem gušenja medija.

„Bez obzira na naziv ove tribine, da se ne radi o svilenom gajtanu, već da se radi o jednom brutalnom napadu na sve medije koji su kritički raspoloženi prema vlasti, različiti su mehanizmi, ali cilj je isti – Utišajte glas svih onih koji imaju bilo šta da kažu protiv onoga što vlast preduzima“, ocenio je novinar Vukašin Obradović.

Novinarka Maja Divac kaže da u Srbiji nema medijskog pluralizma.

„Praktično, mi ne možemo da govorimo o slobodi medija i slobodi govora, pre se radi o jednoj propagandnoj, vrlo efikasnoj propagandnoj mašini, koja i sa televizije sa nacionalnom frekvencijom, i iz štampe i tabloida, zastupa samo jedan stav, jednu političku opciju, dakle u ovoj zemlji nema medijskog pluralizma“, rekla je Divac.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.