Obradović: Ne priznajem Vučićev, već samo sud naroda

Ne priznajem Vučićev sud. Priznajem samo sud svog naroda. To je u najkraćem poenta moje izjave koju sam dao policijskim službenicima na svojevrsnom saslušanju u Domu Narodne skupštine.

Danas
0 193

Obradović: Ne priznajem Vučićev, već samo sud naroda

Ne priznajem Vučićev sud. Priznajem samo sud svog naroda. To je u najkraćem poenta moje izjave koju sam dao policijskim službenicima na svojevrsnom saslušanju u Domu Narodne skupštine.

Za mene je skandalozno i nedopustivo da se policija meša u politički život u Srbiji i da ispituje narodne poslanike. Ovo nije policijska tema, ovo je parlamentarna tema”, rekao je novinarima Boško Obradović, lider Dveri, nakon što je dao izjavu policiji u jednoj od skupštinskih sala.

Kako je Danasu rečeno, pripadnici MUP-a, koji verovatno prvi put u istoriji uzimaju izajve od poslanika u zgradi parlamenta, bili su izuzetno ljubazni-reč je o ženi policajcu u civilu i zapisničaru.

Poslnici Dveri ispitani su o incidentu koji se dogodio na sednici Administrativnog odbora, kada je Boško Obradović gađao kompjuterskim mišem Aleksandra Martinovića iz SNS -a. Pre poslanika Dveri izjave policiji dao je poslanik SPS Đorđe Miličević, kao i Petar Petrović iz Jedinstvene Srbije.

Rekao sam policiji da nisam video da li je Obradović udario Martinovića, jer sam bio malo više udaljen, kao i da sam primetio da je sukob počeo u sedmoj minuti sednice. Pitali su me da li sam se uplašio kada je izbio sukob na vratima sale, ali sam rekao da se ja sa mojih 180 i kusr santimetara ne plašim ničega”, rekao je za Danas Petrović.

Izjavu je dao i Đorđe Vukadinović, analitičar i poslanik pokreta za spas Srbije, koji je rekao da je Obradović napravio prekršaj, ali koji je mogao da bude sankcionisan po Poslovniku o radu Skupštine, a ne da se u celi slučaj uvlači policija i tužilaštvo.

“Policijskim službenicima sam rekao da nikakvog nasilja nije bilo sa moje strane i da jedino fizičko nasilje kjoje sam video je od poslanika Vladimira Đukanovića koji je pokjušao da se obračuna sa poslanicima Dveri“, naveo je još Boško Obradović prenoseći novinarima šta je rekao policiji. Dodao je da je policijskim službenicima praktično usmeno podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Martinovića zbog pretnji koje je od njega toga dana dobio i koja je glasila “kad izađeš odavde za ovo ćeš da mi platiš”. Obradović tvrdi da o tome postoje video snimci.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.