Jeremić: Režim pada kad nestane strah

Naprednjački režim Aleksandra Vučića počiva na strahu i srušiće se preko noći kao kula od karata kada strah nestane, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Foto: Fonet/Aleksandar Levajković
0 987

Jeremić: Režim pada kad nestane strah

Naprednjački režim Aleksandra Vučića počiva na strahu i srušiće se preko noći kao kula od karata kada strah nestane, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

To će se desiti u ne toliko dalekoj budućnosti, a predvodnik će biti Narodna stranka, rekao je Jeremić na tribini stranke u četvratk uveče, u opštini Rakovica. Jeremić je, kako se navodi u saopštenju, istakao da će režim da počne da pada onog trenutka kada doživi prvi poraz i dodao da vlast nema rešenje za one koji protiv nje stoje čvrsto i mirno.

“Narodna stranka se zbog toga snažno zalaže da svi stanemo u što širi front, jer je protivnik beskrupulozan i možemo mu se suprotstaviti isključivo na organizovan način”, rekao je lider narodnjaka. Jeremić je ponovio da vlast ekonomski pritiska preduzetnike tako što samo poželjnima vraća PDV, i da je zbog toga zaostatak u povraćaju PDV narastao na 33 milijarde dinara.

“To je pljačka i ekonomsko nasilje nad preduzetnicima”, zaključio je Jeremić. Potpredsednica NS Sanda Rašković Ivić rekla je da režim seje egzistencijalni strah i da vlast računa da se ljudi boje od gubitka posla. Zbog pritiska razmišljaju i kako će glasati na izborima, a znaju da se može dobiti posao samo preko partijske knjižice.

“Nema te grupe u Srbiji prema kojoj vlast nije počinila nasilje, oteli su penzije, osiromašili ljude i onemogućili normalno lečenje”, istakla je ona.

Potpredsednica narodnjaka je rekla da vlast sprovodi “kontrolu i kretenizaciju kroz medije”, stalno zastrašuje ratom i tvrdi da će biti katastrofa ako Vučić više ne bude na vlasti.

“Sprovodi se i nasilje nad decom tako što ona na televiziji gledaju rijaliti programe, a potom to nasilje ponavljaju u školama”, navela je Rašković Ivić.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.