Rašković Ivić: Vučić je konvertit, pa takve i bira

Lider SNS Aleksandar Vučić voli preletače iz drugih stranaka. Oni kod njega imaju poseban tretman, favorizovaniji su u odnosu na izvorne naprednjake i imaju ulogu da najglasnije zastupaju stranačke stavove.

Foto: DSS
0 1.234

Rašković Ivić: Vučić je konvertit, pa takve i bira

Lider SNS Aleksandar Vučić voli preletače iz drugih stranaka. Oni kod njega imaju poseban tretman, favorizovaniji su u odnosu na izvorne naprednjake i imaju ulogu da najglasnije zastupaju stranačke stavove.

Vučić ne samo što zna da su ‘izdajnici’ dobre sluge svakog gospodara, on istovremeno ima i razumevanja za njih, jer je i sam u jednom trenutku izdao radikalsku ideologiju. Preletači s druge strane u znak zahvalnosti za poverenje koje im je Vučić ukazao, odgovaraju najvatrenijom odbranom Vučićevog lika i dela, smatraju sagovornici Danasa.

Najviše preletača u Srpsku naprednu stranku došlo je iz Demokratske stranke Srbije koju je osnovao Vojislav Koštunica. Naši sagovornici smatraju da je jedan od uzroka slična ideologija, ali i interes. Među viđenijima su Milenko Jovanov, Petar Petković, Dragan Šormaz, Nebojša Bakarec, Branislav Nedimović, Andrija Mladenović, koji se zvanično još nije priključio Vučićevoj stranci, ali je bio na izbornoj listi SNS.

Od svih bivših DSS-ovaca najbolje se među naprednjacima kotira Milenko Jovanov, koji je za kratko vreme postao čovek od Vučićevog poverenja. A kako i ne bi, kada je sam Vučić u leto 2015. godine nagovestio njegov uspon. „Čućete uskoro za ime Milenko Jovanov. Mlad čovek, skoro nam se pridružio, ima energiju, borac je, podseća me na mene“, rekao je Vučić. Taj borac koji Vučića podseća na njega samog i koji je za svega godinu dana unapređen u potpredsednika SNS u jeku predsedničke izborne kampanje suprugu Vuka Jeremića Natašu proglasio je glavnim narko-bosom Srbije. Jovanov i inače prednjači u izjavama. Među prvima je zatražio od Vučića da se kandiduje za predsednika, a među prvima je izrazio i zabrinutost za bezbednost šefa države.

No, nije Jovanov jedini. Mnoge koji imalo prate politička zbivanja onomad u emisiji Upitnik na RTS poprilično su iznenadili stavovi bivšeg portparola DSS, a danas člana GO SNS i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo. Od žestokog protivnika Briselskog sporazuma, čija je stranka (DSS ) tražila ocenu ustavnosti ovog dokumenta, Petković je postao zagovornik sprovođenja tog istog sporazuma. Stoga ni ne treba da čudi što je je njegov stranački kolega, a danas predsednik DSS Miloš Jovanović podsetio na njegove pređašnje stavove.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.