Tadić: Vlast organizovala proteste za Kosovo

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je Zorana Mihajlović iznela neistine kada je izjavila da je on "pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti".

Danas
0 179

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je Zorana Mihajlović iznela neistine kada je izjavila da je on „pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti“. Lider SDS je pozvao ministarku da kaže „šta je tog dana radio Aleksandar Vučić“.

„Umesto da Zorana Mihajlović iznosi neistine o tome šta sam ja radio tokom protesta povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, neka kaže istinu šta je tu noć radio Aleksandar Vučić i kako su se potpisnici Briselskog sporazuma tu noć borili za Kosovo? Dakle, u noći kada su njene današnje vođe organizovale masovne nasilničke proteste u Beogradu nisam se za položaj Kosova borio ugrožavajući bezbednost i živote naših građana i paleći strane ambasade, već sam otišao na hitan razgovor sa predsednikom Rumunije koji je u tom trenutku koordinisao aktivnosti država koje su odbile da priznaju nezavisnost Kosova“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić navodi da se „nakon par sati vratio u Beograd, u toku protesta, i preko Saveta za nacionalnu bezbednost dao nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite građana i stranih ambasada“.

„Podsećam Zoranu Mihajlović da je tokom mog sastanka u Rumuniji Koštunica u dogovoru s njenim vođama povukao bezbednosne snage dozvoljavajući neometano nasilje. Danas oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već za najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o mom ‘bežanju’. Oni koji su kosovski problem instrumentalizovali u svrhu najgore demagogije koju su bili spremni da plate i životima naših građana i urušavanjem međunarodne pozicije Srbije, a koji su potom zarad opstanka na vlasti predali i one srpske interese koji su mogli biti zaštićeni, govore o odgovornosti bivše vlasti. Oni koji pozivom na lažni dijalog pokazuju da nemaju hrabrosti ni da stanu iza svojih dela, govore o kukavičluku opozicije“, naveo je Tadić.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.