Todorić: Zakletva srpskih sudija na Kosovu krši Ustav Srbije

Zakletva koju su srpske sudije i tužioci položili pred predsednikom Kosova biće proglašena neustavnom, samo je pitanje kad, izjavio je Vladimir Todorić iz Narodne stranke

N1
0 904

Zakletva koju su srpske sudije i tužioci položili pred predsednikom Kosova biće proglašena neustavnom, samo je pitanje kad, izjavio je Vladimir Todorić iz Narodne stranke. Direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović slaže se da ta zakletva krši Ustav Srbije, ali dodaje da je važno da Srbi na Kosovu dobiju bolju pravnu zaštitu.

Narodna stranka Vuka Jeremića formirala je odbor za pravosuđe i saopštila da je prvi potez podnošenje inicijative za ocenu ustavnosti polaganja zakletve srpskih sudija na Kosovu. Ta stranka smatra da je time narušen Ustav Srbije, a pored toga najavila je još nekoliko inicijativa.

Jedna će biti inicijativa za donošenje zakona o poreklu imovine, zakona o lustraciji, kao i inicijativa za formiranje institucije specijalnog tužioca za visoku korupciju.

Član predsedništva Narodne stranke Vladimir Todorić rekao je u Danu uživo da su sudije koje su se zaklele Hašimu Tačiju prekršile zakletvu koju su položile pred Skupštinom Srbije.

„Ta uredba ne samo da je neustavna, nego ukida institucije pravosuđa Srbije na teritoriji Kosova, pošto su prethodno već ukinute institucije Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekoa je Todorić.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.