Šutanovac: Dok su oni palili ambasade, ja sam štitio B92

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da su licemerne i netačne optužbe potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović da želi da pobegne od problema Kosova.

N1
0 1.101

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da su licemerne i netačne optužbe potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović da želi da pobegne od problema Kosova.

„Prozivke o bežanju su ne samo besprozirne, već i prosto netačne. U vreme dok su oni, sa kojima potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović deli vrednosti i fingira dijalog, jurišali na prodavnice sa patikama, lomili grad i palili ambasade, ja sam štitio B92 i njihove novinare od nasilja i pokušaja paljenja“, naveo je Šutanovac.

On je u pisanoj izjavi naveo da zna da ima „puno heroja“ u SNS „koji su mnogo puta bežali, pa se ministarka Zorana Mihajlović možda navikla“.

„Ja, za razliku od njenih stranačkih kolega, nikada nisam bežao. U jednom bih se složio sa ministarkom Mihajlović – Demokratska stranka će se uvek razlikovati od Srpske napredne stranke po odgovornosti, vrednostima, viziji za našu zemlju. I na to ćemo uvek biti ponosni“, kazao je Šutanovac, a prenela DS.

Zorana Mihajlović juče je u saopštenju navela da je pravo svakog političara u Srbiji, pa i predsednika DS-a Dragana Šutanovca da učestvuje ili ne učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ali, nazivati ‘farsom’ ove razgovore predstavlja ništa drugo do pripremu novog bekstva iz Srbije kada se bude odlučivalo o Kosovu, kao što je već jednom Šutanovčev prethodnik Boris Tadić pobegao iz Srbije u Rumuniju kada je Priština donela odluku o samoproglašenju nezavisnosti“, navela je ona povodom ranije izjave Šutanovca da je unutrašnji dijalog o KiM, „fingiranje javnosti“ kojim neko želi da „opere savest“ za ispunjavanje samo onih odredbi Briselskog sporazuma koje su u interesu Albanaca.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.