Ivanović: Zastrašivanje i trikovi

Uz zastrašivanje, građani nisu imali mnogo mogućnosti da odluče, rekao je lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović i istakao da su izbori na Kosovu održani u neprijatnim okolnostima i da niko nije izložio program, a Srpska lista se koristila trikovima.

Foto: Wikipedia
0 271

Uz zastrašivanje, građani nisu imali mnogo mogućnosti da odluče, rekao je lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović i istakao da su izbori na Kosovu održani u neprijatnim okolnostima i da niko nije izložio program, a Srpska lista se koristila trikovima.

Pročitajte više na ovu temu

Vlada se nije libila da podrži samo njih, a treba da bude podrška svih građana podsetio je Ivanović.

Ivanović je rekao N1 da su razgovarali sa građanima, koji su im, kako je naveo, rekli da su zastrašivani uoči izbora.

„Ako Srpska lista ne pobedi da neće više biti plata, zdravstva, školstva, penzija, oni su ih zastrašivali. Mi smo razgovarali s građanima, nismo imali mogućnost da se pojavimo ni u jednom mediju, jedino smo mogli s ljudima da razgovaramao. I to smo čuli, Srbija će da nas ostavi ako ne glasamo za ove, ko će da mi zaposli ćerku“.

„Neko ko je na funkciji nije po Ustavu da reklamira partijsku filijalu na Kosovu. Građani pokušavaju da zaštite sebe i svoj interes, a da ne razmišljaju za koje ljude glasaju i ko su oni“, kaže Ivanović.

Ivanović kaže da je sve zabeleženo u izveštaju evropskih posmatrača.

„U izveštaju piše da je došlo do zlouporebe medija, građana, zaposlenih u institucijama i ono što je najgore ubacivanje glasova, glasanje više puta s jednom ličnom kartom. To stoji u izveštaju evropskih posmatrača, oni su došli pet meseci pre izbora, poučeni ranijim iskustvima“.

Na pitanje šta Srpska lista može da uradi za dobrobit građana na Kosovu, Ivanović navodi da ne veruje da će predstavnici Srpske liste moći nešto da urade, jer, kako kaže njihov interes je osvajanje fotelja i vlasti.

„Sledi period otrežnjenja, narod je shvatio šta je uradio, kritikovaćemo one koji su izglasani, kada god bude moguće mi ćemo kritikovati, ako mediji to budu želeli da čuju. Ne verujem da će moći nešto da urade, njihov interes je bio osvajanje fotelja i vlasti“.

 

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.