Zaev: Očekujem žestoku reakciju Rusije jer hoćemo u NATO

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je članstvo u Evropskoj uniji i NATO "jedini mogući" izbor zvaničnog Skoplja, koje očekuje "žestoku" reakciju Rusije povodom aspiracije Makedonije da se pridruži Severnoatlanskom savezu.

Izvor: Reuters/Francois Lenoir
0 228

Zaev: Očekujem žestoku reakciju Rusije jer hoćemo u NATO

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je članstvo u Evropskoj uniji i NATO „jedini mogući“ izbor zvaničnog Skoplja, koje očekuje „žestoku“ reakciju Rusije povodom aspiracije Makedonije da se pridruži Severnoatlanskom savezu.

Zaev je u intervjuu za podgorički radio „Antena M“ kazao da veruje da će Makedonija biti prva sledeća članica NATO i da je makedonska vlast „spremna“ na „žestoku“ reakciju Rusije kada dođe vreme za pristupanje Alijansi, „sličnu onoj koju je nedavno osetila Crna Gora“.

„Mi smo spremni, jer moja zemlja nema alternativu. Želimo da unapredimo saradnju sa Rusijom, želimo da na primer tamo što bolje prodamo paradajz, da što više prodamo kupus i sve proizvode. Ipak mi nemamo alternativu, naš izbor je Evropska unija i NATO“, rekao je Zaev.

Zvanična Moskva se oštro protivila ulasku Crne Gore u NATO, što je pogoršalo odnose dve zemlje koji su na najnižem nivou od obnove crnogorske državnosti.

„Znam da je bilo i pokušaja likvidacije, dobro je što se na vreme reagovalo, sve je spriječeno… I sada neki analitičari kažu – sad si ti na redu. Ako nešto treba da se desi, neka se desi. Ja sam se prihvatio posla premijera, moja zemlja treba lidera, spreman sam da donosim odluke kakve naši građani očekuju, po svaku cenu, neka bude šta bude“, poručio je makedonski premijer.

loading...
Sadržaj preuzet od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.