Popović: Nijedna moja firma nije registrovаnа u ofšor zonama

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u ofšor zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri"

Foto: Medija centar
0 494

Popović: Nijedna moja firma nije registrovаnа u ofšor zonama

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u ofšor zonama, koje se pominju u istraživanju „Rajski papiri“

Sve registrovane u Rusiji i Evropi, rekao je Popović i naglasio da je sve što ima stekao na zakonit način.

I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, naveo je Popović u saopštenju, povodom tvrdnji u dokumentu „Rajski papiri“, koje je preneo KRIK.

Popović ističe da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe i svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Srbije.

Renomirana konsultantska kuća PWC, koja me savetuje već 20 godina, uputila mi je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije mojih kompanija u ofšor zone. Međutim, napomenuo je Popović, predlog koji su mi uputili nikada nisam realizovao.

Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu, poručio je Popović.

U istraživanju „Rajski papiri“ sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio, ocenio je Popović i naglasio da se ne stidi svog materijalnog stanja, kao i da nikada nije krio svoju imovinu.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.