SKAT OPLEO PO VULINU: Meseci rada na boljem imidžu Srbije u SAD podriveni njegovom izjavom

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat podelio je danas na svom tviter profilu tekst "Vašington post"-a sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca".

vestinet
0 190

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat podelio je danas na svom tviter profilu tekst „Vašington post“-a sa naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“ i napisao da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“.

Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je „prošlo vreme stida“, i da „nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili“.

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju „najhrabriji među hrabrima“, misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu. U tekstu se navodi da je Vulin „pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine“.

U listu je ocenjeno da ovakve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji. „Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“, napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom tviter nalogu.

loading...
Sadržaj preuzet od Kurir

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.