IMA NEKA TAJNA VEZA: Nikolić odlikovao profesora koji će analizirati doktorat Siniše Malog!

Nacionalni savet za visoko obrazovanje imenovao je profesora iz Italije Roberta Veraldija za člana stručne komisije koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Foto: Dragana Udovičić
0 242

Nacionalni savet za visoko obrazovanje imenovao je profesora iz Italije Roberta Veraldija za člana stručne komisije koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Kako se navodi, redovni profesora Univerziteta „Gabriele d’Anuncio“ Kjeti – Peskara u Italiji Roberto Veraldi juče je obavestio Nacionalni savet da prihvata članstvo u toj komisiji.

Nacionalni savet za visoko obrazovanje dobio je zahtev Fakulteta organizacionih nauka (FON) da, u skladu s osnovama za Kodeks o akademskom integritetu i propisima Univerziteta u Beogradu, imenuje jednog člana stručne komisije za utvrdjivanje neakademskog ponašanja u izradi doktorata Siniše Malog.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom

„Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“. Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je plagirano 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada. Kako je značajan broj profesora Univerziteta u Beogradu već bio uključen u različite stadijume postupka u vezi s ovom doktorskom disertacijom (na FON-u, u stručnim organima Univerziteta i drugo) i pozivao se na postojanje sukoba interesa, Nacionalni savet se opredelio da za člana stručne komisije imenuje uglednog inostranog profesora, čija biografija pokazuje da se bavio i naučnom oblašću kojoj pripada ova disertacija.

loading...
Sadržaj preuzet od Kurir

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.