SKANDALOZNO PONAŠANJE: PUPS pritiskao tužioca zbog biračkih spiskova

U svom prvom izveštaju, poverenik za samostalnost tužilaca konstatovao je da je vršen politički pritisak .

Wikipedia
0 2.057

U svom prvom izveštaju, poverenik za samostalnost tužilaca konstatovao je da je vršen politički pritisak na tužiteljku iz Osnovnog suda u Mionici koja je bila zadužena u slučaju falsifikovanja biračkih spiskova za izbore 2016.

Kako „Blic” nezvanično saznaje, na Snežanu Jovanović, zamenicu šefa tužilaštva u Mionici, pritisak je vršila Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS). Poverenik za samostalnost tužioca dr Goran Ilić napisao je u izveštaju da je pristisak vršila stranka vladajuće koalicije, ne navodeći njen naziv.

– Postoji izrazita bojazan da je došlo do političkog pritiska na nosioca javnotužilačke funkcije S. J. u OJT Mionica. Smatram da bi Veće trebalo da razmotri izveštaj i da vršeći svoju Ustavom određenu nadležnost, a saglasno Poslovniku o radu Državnog veća tužilaca, preduzme mere radi osiguranja samostalnosti nosioca funkcije S. J. – navodi se u izveštaju Ilića. Služba poverenika radi pri Državnom veću tužilaca, koje treba da zaštiti tužioce.

U izveštaju se navodi i da je pritiske na tužiteljku S. J. prijavio zamenik Osnovnog tužioca u Mladenovcu D. J.

– Tužiteljka ističe se da je reč o svojevrsnom „spoljašnjem mobingovanju“, a da su lokalni politički moćnici samo „faktor instrumentalizacije te nepodnošljive klime“. S. J. dosledno i sa mnogo činjeničnih detalja i ličnih nijansi objašnjava atmosferu upozorenja i „prijateljskih saveta” kojima je bila izložena sa ciljem da se obezbedi uticaj na njenu odluku u politički osetljivom predmetu falsifikovanja biračkih spiskova – navodi se u izveštaju posle razgovora poverenika i tužiteljke.

loading...
Sadržaj preuzet od Blic

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.