Janković zbunio birače razlazom sa DS

Posle raskida saradnje, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana praktično su podelili procenat koje su zajednički osvojili na predsedničkim izborima.

Foto: Tanja Valić / Tanjug
0 1.964

Ovo pokazuje istraživanje koje je pre nekoliko dana uradila agencija “Faktor plus”, a prema kome PSG trenutno uživa podršku 7,8 odsto biračkog tela, dok bi za demokrate glasalo 6,9 procenata. Vladimir Pejić iz pomenute agencije kaže da nije rano za analizu prekida saradnje dve političke opcije, ali da jeste za zaključke.

– DS i PSG dele isto biračko telo i ovaj raskid je praktično zbunio njihove birače. Ove dve opcije mogu, s jedne strane, da se ujedine i tako homogenizuju biračko telo, što bi prema mom mišljenju bilo bolje. S druge strane, može doći i do toga da uđu u otvorenu borbu i jedni na druge gledaju kao na konkurenciju, žešću od SNS-a ili bilo koga drugog – navodi Pejić za “Blic”.

On kaže da ne razume odluku Jankovića da tek tako saopšti da prekida saradnju sa DS.

– Ako je hteo da napravi otklon od onoga što je DS nekada radio, nije to uradio na pravi način, nije odigrao pošteno. Koristio je resurse DS tokom kampanje, ta stranka mu je prikupljala potpise u kampanji. Ne možete da sarađujete tako što ćete uzeti od onog drugog samo ono dobro – navodi Pejić, i kaže da Janković svakako nije trebalo da negira ništa loše, već jasno da osudi. – Saopštenje u kojem je obelodanjen kraj saradnje ličilo je na političko iživljavanje. To ciljna grupa nijedne od ove dve opcije ne voli. Mali je to bio razlog za oštar otklon uoči beogradskih izbora – ističe Pejić.

loading...
Sadržaj preuzet od Blic

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.