Cilj SNS da Đilas ne dobije više od 30 odsto

Đilasu potrebna infrastruktura Demokratske stranke

Foto: Nenad Đorđević/FoNet
0 2.182

Prema rečima naših sagovornika, već neko vreme u najužem krugu predsednika SNS Aleksandra Vučića se razmišlja o ovoj opciji koja bi imala za cilj da se opoziciji onemogući dostizanje više od 30 odsto glasova na beogradskim izborima.

Kako nam je rečeno, konačna odluka još nije doneta, jer je još uvek nepoznato da li će Đilas biti kandidat opozicije ili ne. Prema procenama naših sagovornika, ukoliko bi Đilas trčao trku za gradonačelnika, rezultat opozicionih stranaka koje bi stale u kolonu iza njega mogao bi da bude duplo veći od 16 odsto koliko je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković osvojio na predsedničkim izborima, te bi to moglo da ugrozi stabilnost vlasti naprednjaka i u Beogradu ali i u Srbiji. Naši sagovornici ukazuju na to da nije isto govoriti i napadati opoziciju koja ima 16 odsto i opoziciju koja ima oko 30 odsto glasova. Kako dodaju, toliki rezultat bi bio znak da opozicija staje na noge, bez obzira na to da li će u postizbornim kombinatorikama i matematici imati mesto gradonačelnika glavnog grada ili ne.

Naši izvori navode da se sada sprema teren za eventualnu odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora tako što se u Skupštini Srbije izazivaju incidenti, svađe, izbacivanja sa sednica, nedostatak kvoruma za odlučivanje. Takva situacija u parlamentu, kako navode naši sagovornici, mogla bi da bude opravdanje za raspisivanje novih izbora „kako bi se strasti smirile“ uz priče da je opozicija nekonstruktivna i da joj je samo stalo do toga da u Skupštini pravi haos, koji građane Srbije košta. To će deo birača, procenjuju naši izvori, „progutati“ kao opravdan razlog.

loading...
Sadržaj preuzet od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.