POLEMIKA DVERI I SPS U SKUPŠTINI: O partijskom zapošljavanju i pljačkanju države!

Raspravu u Skupštini Srbije danas je obeležila polemika poslanika Dveri i Socijalističke pratije Srbije i optužbe na račun saocijalista da "uništavaju državu" već 25 godina koliko su u vlasti.

Marina Lopičić
0 282

Poslanici Dveri ni na ovoj sednici nisu prošli bez opomene, a danas je dobio njihov šef Boško Obradović.

Obradović je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu koji brani ministar iz redova socijalista Branko Ružić, rekao da je predloženi zakon simbol lažnih predizbornih obećanja i da će to biti partijska akademija SPS-a i Srpske napredne stranke (SNS). „Vi ćete preko ove agencije da i dalje radite sa svojim partijskim kadrovima o državnom trošku“ ,kazao je Obradović i dodao da je SPS „naselio“ celu državnu upravu svojim partijskim kadrovima.

On je rekao da je SPS od 27 godina višestranačja u Srbiji 25 godina na vlasti i označio ih kao „pljačkašku“ stranku.

Šef Dveri je ukazavši da je SPS pripadnik bivših režima upitao zašto SNS kada napada bivši režim ne napadne i SPS i zašto se u „fiokama drže sve kriminalne afere SPS-a“. Obradović je naveo i da su SNS i SPS „jednopartijska, interesna, parazitska struktura koja izjeda ovo društvo državu“. Ministar Ružić je odbacio navode o partijskom zapošljavanju i partijskoj akademiji i kazao Obradoviću da bi i on da je ostao da radi u biblioteci u Čačku kao deo javne uprave imao pravo na stručno usavršavanje u toj akademiji.

loading...
Sadržaj preuzet od Kurir

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.