DA LI VERUJETE VULINU? Išao u Kanadu 22 puta da unese po 9000 evra u zemlju DA CARINA NE PRIMETI

0 11.475

Unosio sam devet po devet hiljada evra – tako ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovara na pitanje KRIK-a kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana a za koje Vulin tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović kaže za N1 da joj je ministar prvi put odgovorio na ovo pitanje, koje oni već duže vreme postavljaju, a tvrdi da je izjavu uspela da zabeleži kao telefonski audio snimak.

Praktično to bi značilo da je više od 22 puta unosio po 9.000 evra.

Više o kupovini stana, tetkinoj pozajmici i uvredama koje na račun novinara, koji ispituju ovu temu, poslednjih dana putem saopštenja upućuje Pokret socijalista – na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin – od njega nije bilo moguće saznati.

Vulin nije želeo da odgovara na novinarska pitanja na događaju kom je prisustvovao.

Taj izveštaj je pre nekoliko dana objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije.

Vulin je, kakopiše u izveštaju, naveo da su da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Kao dokaz, predao je priznanicu s potpisom njegove supruge Nataše na kojoj je pisalo da je primila novac i da je rok za vraćanje deset godina. Potpisa tetke iz Kanade na priznanici nije bilo.

Tadašnja direktorka Agencije Tatjana Babić obratila se Carini i Upravi za sprečavanje pranja novca. Da je neko u zemlju uneo 205.000 evra u kešu, to ne bi moglo da prođe nezapaženo. Po zakonu je dozvoljeno da se preko granice neprijavljeno prenese maksimalno 10.000 evra, a za svaki veći iznos mora da se obavesti carina i da se objasni poreklo novca.

Ne postoji, međutim, zabeležen podatak da je bilo ko od supružnika Vulin, kao ni tetka iz Kanade, uneo novac u Srbiju. Ni Uprava za sprečavanje pranja novca koja evidentira novčane transakcije nije pronašla da je na njihove ili račun prodavca stana uplaćen pomenuti iznos, piše u izveštaju.

loading...
Preuzeto od N1

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.