KOMUNISTIČKE METODE Napad na novinara Krika umesto objašnjenja, ostavke ministra…

Foto: Tanjug
0 8.323

Nakon objavljivanja ovog teksta, ministar odbrane nije reagovao, ali se sramnim saopštenjima oglasila njegova stranka Pokret socijalista (PS). Ona su objavljena na sajtu PS i na ličnom sajtu Aleksandra Vulina.

Pokret socijalista je naveo da je Vulin uredno prijavio svoju nekretninu, da je nije prebacivao na druga imena, kao i da je njegova imovina „što je najvažnije, stečena radom i trudom svih članova porodice Vulin“.

Zatim je usledio prizeman napad na Stevana Dojčinovića, glavnog urednika KRIK-a.

„Da li vlasnik KRIK-a ima hrabrosti da prizna, koliko je novca od stranaca dobio u kešu, neprijavljenog? Čime se Dojčinović zaista bavi, osim što ponekad ima čudne sklonosti da visi po plafonima, probada bradavice iglama i samopovređuje se? Nije tajna da je Dojčinović plaćen iz inostranstva za svaki tekst kojim napada Vulina, a nije tajna ni da uzima narkotike. Ako hoće da nas demantuje, tražimo da izađe sa svim računima, a posebno da se podvrgne testu na droge. Odmah vam kažemo neće smeti. Narkomani obično neće“, napisala je stranka ministra u Vladi Srbije Aleksandra Vulina.

Na tome se, međutim, PS nije zaustavio. Još jedno uvredljivo saopštenje objavljeno je već narednog dana.

„Dojčinović već drugi dan nije smeo da uradi test na teške droge. Znamo da to narkomani obično neće, ali spoznaja i prihvatanje činjenice da si narkoman je dobra stvar za tebe, ali i za sve one koji moraju da čitaju i plaćaju tvoje narkomanske fantazije i halucinacije“, naveo je PS.

Ugrožena bezbednost

Kako je objavljeno na sajtu KRIK-a, ovo nije prvi put da državni zvaničnici iznose neistine na račun te istraživačke mreže i njihovog urednika, tvrdeći da su strani plaćenici i da rade protiv interesa Srbije. Posle ovakvih javnih istupanja, novinari KRIK-a dobijali su pretnje koje do danas nisu rešene.

Urednik Stevan Dojčinović će u vezi sa ovim navodima iskoristiti sva pravna sredstva na raspolaganju budući da su protiv njega iznete najgrublje neistine i da smatra da mu je bezbednost ugrožena.

Osuda novinarskih udruženja

Reagovanje PS Aleksandra Vulina osudila su i novinarska udruženja. NUNS je naveo da se u svega nekoliko dana dogodilo više zabrinjavajućih događaja, a da im je svima zajednička „vlast koja je u obračun sa nepodobnim medijima i novinarima upregla sve državne institucije i sebi bliske medije, kao i nepostojanje adekvatne reakcije građana, domaćih i međunarodnih organizacija na konstantne pritiske na medijske slobode“.

UNS je objavio da se „protivi pokušaju diskvalifikacije i vređanja novinara Krika i glavnog urednika tog portala Stevana Dojčinovića, umesto demantovanja konkretnih netačnosti u novinarskom radu“

„Pozivamo partiju ministra odbrane Aleksandra Vulina, Pokret socijalista, da argumentima demantuju eventualne netačnosti u tekstu Krika o imovini njihovog lidera“, stoji u saopštenju UNS-a.

Na istu temu oglasio se i DS, koji je osudio napad na novinara KRIK-a.

– Zahtevali bi ostavku Vulina, ali pošto znamo kakav je čovek u pitanju, pitamo premijerku Brnabić da li je i njen stav isti kao i stav njenog ministra? Ako nije, zahtevamo da ga smenite ili da sami podnesete ostavku – naveo je Igor Salak, potpredsednik DS.

loading...
Sadržaj preuzet od Blic

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.