IZDAJA SRBIJE? Dačić: Razgraničenje na KiM moguće trajno kompromisno rešenje

0 9.496

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je razgraničenje na ono „što je srpsko i što je albansko“, „jedno moguće trajno kompromisno rešenje“ u predstojećem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Dačić je u autorskom tekstu za „Blic“ od ponedeljka najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i pokrenuo pitanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, proveriti mogućnost razgraničenja na tom prostoru.

„U dogovoru Srba i Albanaca to je jedno moguće trajno kompromisno rešenje, uz poseban status za naše crkve i manastire i uz Zajednicu srpskih opština na jugu Kosova. Ako se ispostavi da je to nemoguće, ili da je neprihvatljivo, neću biti nesrećan nego ću probati da dam doprinos u pronalaženju trajnog i realnog rešenja“, kazao je Dačić.

Po njegovim rečima, dijalog o Kosovu i Metohiji daje odgovor na pitanje „koliko smo zreli“.

„Kosovo jeste naša vrednost ali samo u onoj meri u kojoj se i sami prema njemu tako ponašamo. Mi smo ti koji mu odredjujemo vrednost i važnost uz samo jedan uslov, uslov svih uslova naše budućnosti. Ona ne sme da bude krvava i to mora da bude naša crvena linija“, naveo je Dačić.

loading...

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.