SNS SPREMA PREVARU U BEOGRADU? Naseljavaju 150.000 lažnih glasača za beogradske izbore?

Foto: Kurir
0 18.762

Srpska napredna stranka sprema veliku seobu svojih sigurnih glasača iz gradova u unutrašnjosti u Beograd za predstojeće beogradske izbore, što je najava velike izborne prevare, saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora iz vladajuće stranke koji znaju za plan.

Izvori otkrivaju da su naprednjaci skovali pakleni plan da oko 150.000 svojih simpatizera i članova iz okoline Beograda – Smedereva, Smederevske Palanke, Rače, Valjeva i drugih gradova – dovedu u Beograd i promene im mesto prebivališta kako bi dobili pravo glasa na izborima za grad, koji bi trebalo da se održe do marta 2018.

– Naprednjaci su u paničnom strahu od gubitka izbora u Beogradu jer znaju da im je podrška za više od 10 procenata bila manja i na predsedničkim izborima kada je kampanju vodio Vučić. A na lokalnim će ta razlika biti mnogo mnogo veća, posebno sada kada ima signala da se opozicija ujedinjuje. Sve je logistički dogovoreno, promene prebivališta će se munjevito završavati kako bi se i promena u biračkom spisku evidentirala na vreme. A poznato je već odranije da su nam birački spiskovi nesređeni – kaže izvor našeg lista i dodaje:

FOTO: KURIR

– Naročito su za ovu akciju pogodni studenti, članovi SNS, jer će i porodice studenata da se sele s njima i prijavljuju na istu adresu gde i oni. SNS će im platiti stanove, ali nije isključeno ni da ih na svoje adrese prijavljuju botovi, aktivisti i svi ostali koji imaju mogućnosti to da izvedu. Sve se finansira iz crnih fondova SNS. Postoji i opcija, umnogome jeftinija, ali riskantnija, da se članovi samo fiktivno dovedu u Beograd, odnosno da svoje lične karte dostave nadležnom odboru koji bi dalje s centralom i nadležnim institucijama završavao stvari – objašnjava naš izvor plan za Beograd.

Naprednjaci su, inače, ovaj sistem već primenili prilikom izbora za gradsku opštinu Vračar. Kako je DS 23 godine bio na vlasti u ovoj opštini, naprednjaci nisu hteli da stvari prepuste slučaju, pa su izdali nalog svojim pristalicama da se odjavljuju s drugih opština i prijavljuju na Vračaru kako bi osvojili što više glasova.

Niko iz redova SNS nije želeo da komentariše naša saznanja jer im je zabranjeno da daju izjave za Kurir.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ

S druge strane, Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, potvrđuje saznanja Kurira. On kaže da se uveliko priča da SNS radi na dovođenju svojih pristalica iz unutrašnjosti u Beograd pred beogradske izbore kako bi obezbedio dodatne sigurne glasove.

– Čuo sam da se već uveliko radi na tome, da SNS tako hoće da obezbedi čak oko 150.000 dodatnih glasova za Beograd – kaže Ilić.

FOTO: FONET

Prema rečima Bogdana Tatića, predsednika opštinskog odbora DS Vračar, naprednjaci su isto radili da bi osvojili vlast na ovoj opštini, te ga uopšte ne bi iznenadilo da taj sistem spremaju i za grad.

– Imali smo saznanja da su na Vračaru radili isto kako bi osvojili vlast, tako da ova informacija uopšte ne iznenađuje – navodi Tatić.

FOTO: FONET/IMRE SZAB

 

loading...
Preuzeto od Kurir

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.