Vučić pokušava da u svoju izdaju Kosova uvuče i druge delove srpskog društva

Foto: Profimedia
0 7.982

„Osećam određeno zadovoljstvo da mu u lice ponovim ono zbog čega sam dobio više opomena i kazni na sednici Skupštine Srbije: da je izdao Kosovo i da će pred budućim generacijama biti obeležen – da citiram akademika Kostu Čavoškog, predsednika Političkog saveta Dveri – kao veleizdajnik“

Već u prvih nekoliko nedelja mandata, novi predsednik Vlade i nova premijerka Brnabić potvrdili su stav Dveri da su dovedeni na vlast da bi završili prljave poslove za zapadne centre moći, pre svega EU, NATO i MMF.

Vučićev poziv na dijalog oko KiM nije ništa drugo nego priprema javnosti za priznanje Kosova i izbacivanje KiM iz ustavne preambule.

Dačićeva i Vučićeva vlast već je priznala nezavisno Kosovo, napravila granicu sa KiM i ukinula srpske državne institucije na KiM, potpisujući antiustavni Briselski sporazum.

Sada je na red došlo javno međunarodno priznanje nezavisnog Kosova od strane naših vlasti i prihvatanje da lažna država dobije stolicu u UN.

Vučić sada pokušava da pripremi teren za to i da u sopstvenu izdaju Kosova uvuče i druge delove srpskog društva. Dveri će se tome snažno suprotstaviti jer se o predaji dela naše državne teritorije ne može voditi dijalog, a očito je da je dovršavanje procesa predaje Kosova i Metohije razlog zapadne podrške Vučiću da u Srbiji može da radi šta hoće: zatvara medije, krade na izborima i leži u kriminalu i korupciji.

Nemam problem ni da mu sve ovo kažem u lice, ali će o tome da li ćemo se odazvati pozivu predsednika odlučiti Predsedništvo Dveri kada taj poziv dobijemo. Javno izrečen stav već imamo i svakako ćemo ga ponoviti, ali ne želimo da učestvujemo u Vučićevim pozorišnim i medijskim predstavama.

Mada osećam određeno zadovoljstvo da mu u lice ponovim ono zbog čega sam dobio više opomena i kazni na sednici Skupštine Srbije: da je izdao Kosovo i da će pred budućim generacijama biti obeležen kao – da citiram akademika Kostu Čavoškog, predsednika Političkog saveta Dveri – veleizdajnik.

Izdajnik je običan građanin koji izneveri svoju državu, dok kada to čine oni na vlasti – oni su veleizdajnici. Nedopustivo je da je iz Krivičnog zakonika izbačeno krivično delo i kazna za izdaju i veleizdaju i moramo to vratiti u srpsko zakonodavstvo da bi se uveo red i znalo šta ne sme da se radi zarad dolaska na vlast ili opstanka na vlasti.

Izjava Boška Obradovića

loading...
Preuzeto od fakti

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.