Tužilac da sasluša Aleksandra Vučića zato što je na TV Pinku izneo saznanja o krivičnom delu

Ukoliko je govorio neistinu - Vučić je izvršio krivično delo

Foto: TV Pink Printscreen
0 23.819

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je nadležno tužilaštvo dužno da, po službenoj dužnosti, sasluša predsednika SNS Aleksandra Vučića, jer je on u juče na TV Pink izneo saznanja o krivičnom delu koji se goni po službenoj dužnosti.

U saopštenju udruženja se navodi da je Tužilaštvo dužno da od njega zatraži dodatne informacije o krivičnom delu iz člana 343, Izazivanje panike i nereda, kao i drugim krivičnim delima za koje postoji sumnja da su izvršeni, pošto je istakao da su pojedina „medijska udruženja“ dobijala novac da bi vodili kampanju povodom nelegalnog rušenja u Savamali.

„Osim javnom tužilaštvu, Vučić je dužan da i javnosti saopšti ko je, od koga, u koje vreme i u kojem iznosu dobijao sredstva i da preuzme odgovornost za to što je izgovorio. Plašimo se, međutim, da Vučić i ovog puta iznosi neistine, da ponovo zloupotrebljava režimske medije i svoju funkciju da bi napadao i difamirao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrožavao medijske slobode u Srbiji“, ističu u NUNS i NDNV.

Ukoliko je govorio neistinu, dodaju, Vučić je izvršio krivično delo.

loading...
Preuzeto od Danas

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.