„Fijat“ radnicima ponudio povećanje plate za devet odsto, sindikat prihvatio

Foto: AFP 2017/ ALEXA STANKOVIC
0 10.375

Poslovodstvo „Fijata“ je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto, javila je jutros Radio-televizija Srbije.

U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će danas biti prosleđena zaposlenima u kompaniji „Fijat Krajsler automobili Srbija“ u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada, a još šest odsto početkom naredne godine. Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

Radnici Fijata prošle nedelje prekinuli su štrak koji je trajao od 27. juna i u dogovoru sa Vladom Srbije počeli su pregovori sa poslovodstvom kompanije.

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u „Fijatu“ prihatila ponudu rukovodstva

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je sinoć zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

U Štrajkačkom odboru je potvrđeno agenciji Beta da je od jutros počelo informisanje radnika prve smene o toku pregovora i Fijatovoj ponudi, kroz direktne razgovore sa sindikalcima i obaveštenja na oglasnim tablama.

Najavljeno je da će i druga smena biti informisana, pa će posle toga Štrajkački odbor krenuti za Beograd na nastavak pregovora sa Fijatom u Vladi Srbije.

loading...
Preuzeto od Blic

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.