Beogradu su potrebni kružni tokovi

Foto: Net Travel
0 3.156

Prenosimo saopštenje Beogradskog odbora Dosta je bilo i njihov plan za rešenje saobraćajnih problema grada:

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na 133 postojećih raskrsnica sa predlogom lokacija i idejnih rešenja. Studija se odnosi na neke velike raskrsnice, poput Terazija i Prizrenske ili Terazija i Trga Nikole Pašića, potom Vase Čarapića i Francuske, raskrsnice kod Vukovog spomenika, Pravnog fakulteta i Beograđanke (Kralja Milana i Kneza Miloša).

Za razliku od “projekata” kao što su Beograd na vodi, Bus Plus fijasko, muzička fontana na Slaviji ili jarboli u najavi, koji su primeri korupcije, ovo je prva odluka beogradskih vlasti koja barem gleda u pravom pravcu.

Pored navednih lokacija, i Novi Beograd, Zemun, Zrenjaninski, Pančevački i Obrenovački put i mnoge druge saobraćajnice bi značajno poboljšale protočnost uvođenjem kružnih tokova. Sve veće saobraćajne gužve i neprohodne ulice, nedostatak parking mesta i javnih garaža, mali broj vozila u GSP-u, nedovoljna pokrivenost rubnih naselja, život u Beogradu čine sve težim. Kružni tokovi su u poređenju sa semaforima mnogo bolje rešenje koje povećava protočnost saobraćaja, štedi gorivo i manje zagađuju okolinu i time pomažu unapređenju urbanistički zapuštenom dvomilionskomj gradu koji tapka u mestu već više decenija

U našem planu u 20 tačaka za Beograd pod brojem 14 stoji zacrtano – rešiti akutne saobraćajne probleme. Program, u krupnim crtama, nalaže da se obnovi saobraćajna infrastruktura, otvori javna debata o metrou, završi zaobilaznica oko Beograda, planiraju i izgrade mostovi, kao i dugoročno rešavanje problem parkiranja u Beogradu.

Grad Beograd je uvek bio veći i dugovečniji od svih vlasti. Zato briga o njemu i planiranje života u njemu ne sme nikada da bude određena kratkoročnim političkim ciljem jedne partije i ideologije. Kružni tokovi su nepohodni Beogradu. Kada dobije poverenje građana Beograda, Dosta je bilo će, bez korupcije, burazerskih tendera i nekvalitetnih radova, potpuno transparentno realizovati projekat uvođenja kružnih tokova na sve raskrsnice u Beogradu gde struka pokaže da je to moguće i opravdano.

loading...
Preuzeto od Dosta je bilo

Možda Vam se takođe svidi: -->>

Komentari

Učitavanje u toku. Molim Vas sačekajte.